torsdag 22 oktober 2009

Sverige och demokraterna

Vill bara tillägga att bilder är lika viktigt som själva texten, särskilt i en blogg. Så räkna med en viss "veckans bild eller ämne".

Där var det avklarat. Sverige är ett nordiskt land som länge varit på långa båtfärder för att plundra och våldta Europa, eller vår dåvarande värld som vi kände till det.
Hämnden vi får se idag är en invandring som våldtar vårt land, plundrar vår välfärd och förstör vårt samhälle. Nja, förstör kanske dem inte gör... Men att placera grupperna i förorter visar bara den svenska mentaliteten, vår rädsla, deras hopp, att ett parti som vill köra dem ut till skogen, dyker upp. Nu menar jag inte Sverige Demokraterna. Eller något annat sådant parti. Nej jag är inte rasist. Jag ventilerar några tankar bara. Vi behöver ändra vår rädsla och vår s.k. patriotism mot främmande kulturer. Självklart ska Sverige bevaras. Men det är vi som sätter reglerna och det är invandrarna som ska följa dessa. Gör dem inte det så platsar dem inte i rädda Sverige.
Men man ska inte dra alla över samma kant. Det finns dåliga svenskar liksom dåliga invandrare, och bra sådana också. Men för allas bästa är det bra om denna vikinga-sak läggs bakom oss alla och låter den svenska tigern ligga och sova ett tag till.

Vi lever trots allt i en europeisk dröm där alla europas länder står enade med bl.a. Sverige som delstat och den dröm som vissa nationalister har, om stormakten Sverige, är bara omodernt. Vi har av rädsla för ryssen glömt stormakts drömmarna och delar hellre dessa drömmar och bildar en fredlig stormakt med resten utav Europa, en delstat, en dröm som går i uppfyllelse. Vi kan åtminstone leka med tanken att Sverige styr och ställer. Bättre än så blir det nog inte. Vi hade vår chans.

1 kommentar:

Anonym sa...

visst är det en märklig politik tycker jag men försök till att förhindra högerextrema partier till att ta makten visar ju bara vilken demokrati vi lever i...

Bloggintresserade