fredag 13 november 2009

Farligt med exotiska djur som husdjur



Schimpansen Travis, väger 90 kilo, har medverkat i tv-reklam för bl.a. Coca-Cola. Men en dag blev det hus i helvete för schimpansen Travis och attackerade Charla Nash som är 56 år gammal. Hon åkte iväg till sin väninna Sandra Herold och precis när hon klev ut ur bilden blev hon attackerad utav schimpansen. När läkarna kom till platsen sa de att det såg ut som hon "passerat en köttkvarn". Även hennes fingrar var söndertuggna, endast ena tummen var kvar. Även ögonen var tvugna att opereras bort.
Nu stämmer Charla Nash sin föredetta väninna Sandra Herold på 50 miljoner dollar.

Men även om det är så hemskt så tycker jag inte det är Sandra's fel. Är det föräldrarnas fel om deras barn är kriminella när de är vuxna, ska de ta ansvar för deras handlingar? Nu var det ju som så att apan var tam och van vid människor men fått fjucket (vilket kan hända vilken människa som helst). Skitsamma, vi är ändå så släkt med apan:


(alkoholiserade apor)





Dagens fluga nummer tio




 

Häftigt med vattendroppar


Vattendroppar som studsar mot vattenytan.
Inte precis så man tänkt hur alla ringar av en droppe kommer, att den studsar mot ytan. :D



Så föddes Tiffany & Co


1837 reste Charles Lewis Tiffany tillsammans med klasskamraten John Young till New York City med en dröm om att öppna en affär med unika objekt tänkta för stans allra rikaste invånare. Första dagen affären var öppen tjänade man 4 dollar och 98 cents. Tiffanys känsla för elegans och lyx tillsammans med några franska kronjuveler ledde dock till slut till både framgång och erkännande.

Skjuter från båt







Magiker leker med kniv







Björn som gillar techno


Bloggibompa får en dålig magkänsla av det här...
Förr i tiden var det mer pedagogiskt med glada låtar som imse-vimse-spindel nu
är det björnar som dansar techno med barn framför rutan... :O

Bloggibompa-draken dansar i alla fall :D



Bloggintresserade